Завдяки збільшеній популярності пауерліфтингу серед молоді та дорослого населення, цим силовим видом спорту починає займатися все більше людей. Популярність пауерліфтингу пояснюється простотою, доступністю цього виду спорту, швидким зростанням результатів і благотворним впливом на здоров'я спортсмена.
Заняття пауерліфтингом сприяють збільшенню м'язової сили, зміцнюють зв'язки і суглоби, допомагають виробити витривалість, гнучкість і інші корисні якості, виховують волю, впевненість у своїх силах, підвищують працездатність всього організму.
І в зв'язку з цим виникає проблема перед новачками - з чого почати? І яка методика тренувань найбільш ефективна? Проблема вибору правильної методики тренувань початківцям спортсменом пов'язана з їх великою кількістю і в більшій частині, неповним науковим обгрунтуванням. Як бути в цій ситуації? Ось тут-то і необхідний науковий підхід до вирішення цієї проблеми.
Багато закордонні фахівці давно користуються методиками провідних радянських важкоатлетичних тренерів. Так як досягнення нашої радянської важкої атлетики відомі у всьому світі. Наші атлети не раз це доводили на чемпіонатах світу та Олімпійських іграх, на міжнародних змаганнях усіх рівнів. Про це говорять і сотні світових рекордів. Зарубіжні фахівці перебудували ці методики тренувань на триборство, застосовуючи в плануванні результатів таких вправ, як жим лежачи та присідання. Вони присвоїли собі ці досягнення, вдало застосовують і досягли непоганих результатів. У наших же атлетичних журналах постійно публікують «суперметодікі» їх культуристів, які «зробили» себе, використовуючи досягнення радянської школи.


 

Комментарии